Προετοιμασία: 60′
Mαγείρεμα: 60′

Τι χρειαζόμαστε:
Για το κέικ-παντεσπάνι:

150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
125 γρ. ζάχαρη
3 αυγά χωριστά κρόκοι-ασπράδια
2-3 κ.σ. κακάο
125 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. φαρίνα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα-γλάσο:

200 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. κουβερτούρα
5 κ.σ. μερέντα
5-6 τριμμένα ferrero

Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1) Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το μπέικιν και το κακάο σε μπολ. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά να ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, συνεχίζουμε να ενωθούν. Ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το αλεύρι-κακάο να ενσωματωθεί καλά.

Βήμα 2) Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, την ρίχνουμε λίγη λίγη ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά.

Βήμα 3) Παίρνουμε 2 στρογγυλά ταψάκια 18 ή 22 εκ.,τα λαδώνουμε καλά και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι,μοιράζουμε το μείγμα.

Βήμα 4) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν, ετοιμάζουμε το γλάσο.

Βήμα 5) Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Χτυπάμε στο μίξερ βιτάμ με την μερέντα καλά.

Βήμα  6) Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα χτυπώντας καλά να ενωθούν.

Βήμα  7) Παίρνουμε 5-6 σοκολατάκια ferrero και τα πιέζουμε με την παλάμη μας να σπάσουν ελαφρά. Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο κέικ-παντεσπάνι, απλώνουμε την μισή κρέμα-γλάσο, απάνω ρίχνουμε τα σπασμένα σοκολατάκια.

Βήμα 8) Επάνω ακουμπάμε το δεύτερο παντεσπάνι, πιέζουμε ελαφρά να ενώσει με την κρέμα. Καλύπτουμε γρήγορα όλη την τούρτα με το σοκολατένιο γλάσο-κρέμα (για να μην μας πήξει η σοκολάτα).

Βήμα 9) Διακοσμούμε με σοκολατάκια ferrero και τριμμένα φουντούκια.

Βήμα 10) Βάζουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες να παγώσει. Τοποθετούμε τα κεράκια και είμαστε πανέτοιμοι!

sintagespareas.gr

Δείτε ακόμη: Γλυκό ψωμί γεμιστό µε σοκολάτα και αποξηραμένα βερίκοκα

Δείτε ακόμη: Συνταγή για προφιτερόλ: Φτιάξτο μόνη σου στο πι και φι!

Δείτε ακόμη: Σοκολατένια πάστα φλώρα: Μια συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας! (+Video)

loading...