Για τους λάτρεις του τζιζ κέικ, που ξέρω ότι είναι πολλοί. Ένα γλυκό χάρμα οφθαλμών με εξαιρετική νοστιμιά. Αρώματα φρέσκιας φράουλας σκάνε στον ουρανίσκο κάνοντας μοναδική αντίθεση με την υπόγλυκη κρέμα τυριού.

Εκτέλεση
Για τη βάση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να βραχούν. Αν θέλουμε ρίχνουμε πρέζα κανέλας. Τα στρώνουμε σαν βάση σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. Φροντίζουμε λίγο να ανασηκώσουμε τα πλαϊνά. Παγώνουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα
Βάζουμε στον κάδο το μαλακό τυρί κρέμα και προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια. Άχνη αν θέλετε προσθέτετε ή αφαιρείτε ανάλογα με την προτίμηση σας. Τα ανακατεύουμε απαλά σε χαμηλή ταχύτητα, 1-2′ να αφρατεύουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Προσθέτουμε την πολύ κρύα χτυπημένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει το μείγμα και να στέκεται, για 4-5′.
Ρίχνουμε την κρέμα τυριού πάνω στην κρύα βάση μπισκότου. Τυλίγουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για μερικές ώρες, 4-5 περίπου, να σφίξει. Ετοιμάζουμε το ζελέ φρέσκιας φράουλας.
Για το ζελέ
Κρατάμε μικρές ώριμες και γερές φράουλες με το κοτσάνι τους στην άκρη για να καλύψουμε την επιφάνεια του γλυκού.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5´-7′ να φουσκώσουν .
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε μπολ με 1/2 φλ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Τις αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τους χυμούς τους, να μαραθούν δηλαδή ελαφρά.
Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές νερό. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες.
Στύβουμε τη ζελατίνη και την διαλύουμε καλά στο ζεστό νερό. Το προσθέτουμε στον πούρε φράουλας και ανακατεύουμε καλά.
Κρατάμε λεγες κουταλιές στην άκρη και το υπόλοιπο το κάνουμε στρώση πάνω στο παγωμένο τσιζ κέικ.
Γαρνίρουμε ολόγυρα την επιφάνεια με τις ολόκληρες φρέσκες φράουλες τις και περιχύνουμε με το λίγο ζελέ φράουλα που κρατήσαμε στην άκρη.
Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά το ζελέ και όλο το γλυκό. Για μια νύχτα σίγουρα.
Αν θέλετε το ζελέ φράουλας να βγει πολύ σφιχτό προσθέστε 3 φύλλα ζελατίνη επιπλέον.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση 250 γρ. μπισκότα digestive 120 γρ. βούτυρο πρέζα κανέλα προαιρετικά Για την κρέμα 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 4 κ.σ. γεμάτες άχνη ζάχαρη (ή κατά βούληση) 1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι κρύο 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος κρύα 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή) λίγες σταγόνες υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας Για το ζελέ φράουλα 500 γρ. ώριμες κατακόκκινες φράουλες 4 κ.σ. γεμάτες άχνη ζάχαρη 4 φύλλα ζελατίνη (μεγάλα ή 6 μικρά) 3-4 σταγόνες χυμό λεμόνι

Πηγή: argiro.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τάρτα με βατόμουρα και κρέμα ανθότυρο!

Γλυκό κλαμπ σάντουιτς με μαρμελάδα και σοκολάτα!

Πανεύκολα νηστίσιμα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς!

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ