Απλό αλλά μοναδικό! Cheesecake πραλίνας φουντουκιού

Απλό αλλά μοναδικό! Cheesecake πραλίνας φουντουκιού
Συστατικά
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
600 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γκανάζ της πραλίνας φουντουκιού

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση του cheesecake

Παίρνουμε τα γεμιστά μπισκότα και τα ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Παράλληλα σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το βούτυρο και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt μέχρι να λιώσει (30’’).
Αφού λιώσει το προσθέτουμε στα μπισκότα και χτυπάμε ξανά για 30’’ μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24 εκ.και απλώνουμε το μείγμα στον πάτο πιέζοντας ελαφρά με ένα κουτάλι ή με τον πάτο ενός ποτηριού.
Δεν προσπαθούμε να κάνουμε τοιχώματα, η βάση του γλυκού πρέπει να είναι επίπεδη.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να δέσει το μπισκότο.

Για τη γέμιση

Ρίχνουμε το μασκαρπόνε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει (για 2-3 λεπτά).
Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και με μία πλαστική σπάτουλα και ανακατεύουμε ξανά γιατί υπάρχει περίπτωση μέρος της πραλίνας να έχει κάτσει στον πάτο του κάδου και να μην έχει χτυπηθεί.
Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και βάζουμε τη γέμιση από πάνω.
Με μία σπάτουλα λειαίνουμε την επιφάνεια της γέμισης.
Επιστρέφουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες.

Για τη γκανάζ της πραλίνας φουντουκιού

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση. Βάζουμε την πραλίνα για την επικάλυψη σε ένα μπολ και μόλις πάρει βράση η κρέμα τη ρίχνουμε μέσα στην πραλίνα.

 

akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Cheesecake πάβλοβα του Άκη Πετρετζίκη

Αφράτη μπουγάτσα με φρούτα του δάσους

Muffins φουντουκιού με επικάλυψη μους πραλίνας- Θα σας ξετρελάνουν!

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Δύσκολες ώρες για τον Ανδρέα Μπάρκουλη! Μη αναστρέψιμη η υγεία του – Τα δάκρυα του μέσα στην εντατική!

Ξεφτίλα: Δεν υποδέχτηκε κανένας επίσημος στο αεροδρόμιο τον Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη!

Η λοίμωξη που «τσάκισε» την Μίνα Αρναούτη! Η αλήθεια για την υγεία της και την νοσηλεία της στο νοσοκομείο!