Συστατικά

Για τη σοκολατένια ζύμη

  • 3 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. γάλα
  • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. κακάο

Για τη ζύμη φουντουκιού

  • 3 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 40 γρ. φούντούκια
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. γάλα
  • 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη

  • Πραλίνα φουντουκιού
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.

Για τη ζύμη σοκολάτας

  • Βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  • Παράλληλα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
  • Προσθέτουμε το γάλα στο μίξερ καθώς εκείνο χτυπάει και μετά προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο σιγά – σιγά.
  • Περνάμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και το κακάο από σίτα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε για μισό λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφαιρούμε από το μίξερ και αφήνουμε στο πλάι.

Για τη ζύμη φουντουκιού

  • Βάζουμε τα αυγά με τα 180 γρ. ζάχαρη στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε.
  • Σε ένα μπρίκι βάζουμε το νερό, τα 20 γρ. ζάχαρη και το μέλι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Παράλληλα, στο μούλτι, κάνουμε τρίμμα τα φουντούκια και όταν γίνουν, προσθέτουμε το σιρόπι που φτιάξαμε στο μπρίκι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει όλο το μείγμα σαν μια πάστα.
  • Προσθέτουμε αυτή την πάστα σιγά σιγά στο μίξερ ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά.
  • Παράλληλα λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο σιγά – σιγά στο μείγμα με τα αυγά και τα φουντούκια συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Παράλληλα περνάμε από μια σίτα το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν και προσθέτουμε και αυτό το μείγμα στο μίξερ.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ 10×30 εκ.
  • Μοιράζουμε κουταλιές – κουταλιές από τα δύο μείγματα εναλλάξ μέσα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε για περίπου μια ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που το βάζουμε στη μέση του κέικ.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πάνω σε μια σχάρα πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
  • Σερβίρουμε με λίγη πραλίνα φουντουκιού.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

6 στιλιστικές δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει όλες τουλάχιστον μια φορά!

Μυστικά ομορφιάς που ξεκλέψαμε από τις πιο περιποιημένες ευρωπαίες!

Πατατάκια: Να γιατί δεν μπορούμε να φάμε μόνο ένα!

loading...