Συστατικά
Για τη ζύμη

240 γρ. γάλα πλήρες
1 κουταλιά ρούμι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι
240 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά

Για το σιρόπι

200 γρ. ζάχαρη
¼  της κούπας νερό
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
¼ της κούπας ρούμι
χυμό από 1 λάιμ
6 φύλλα μέντας

Για το frosting

1 κούπα τυρί κρέμα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. χυμό απο λάϊμ
1 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη μία κουταλιά ρούμι, και τη βανίλια.
Σε ένα δεύτερο μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα (4-5 λεπτά) .
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180 βαθμούς με αέρα.
Μετά προσθέτουμε το 1/3 από το μείγμα με τα στερεά υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε το 1/2 από το μείγμα με τα υγρά υλικά, πάλι μέσα στο μίξερ. Ξανά 1/3 από τα στερεά υλικά, πάλι το άλλο μισό από τα υγρά και ολοκληρώνουμε με το τελευταίο 1/3 από τα στερεά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα αλλά δεν το παραανακατεύουμε.
Βάζουμε στα ειδικά φορμάκια φούρνου για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τα 2/3 (όχι μέχρι πάνω).
Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτηρο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μίγμα βράσει το αφαιρούμε απο τη φωτιά.
Έπειτα προσθέτουμε στο σιρόπι το ρούμι, το χυμό λάϊμ και τη μέντα. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα τα cupcakes και τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά και μετά με μία οδοντογλυφίδα κάνουμε μερικές τρυπούλες στο κάθε ένα για να απορροφήσουν πιο εύκολα το σιρόπι.
Προσεκτικά με ένα κουτάλι ρίχνουμε σε κάθε ένα από μία με δύο κουταλίες σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν Καλό είναι να τα αφαιρέσουμε και από το σκεύος και να τα αφήσουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.

Για το frosting

Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, και το χυμό λάιμ. ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Εφόσον έχουν παγώσει τα cupcakes, με ένα κορνέ στολίζουμε απο πάνω το κάθε ένα με την επικάλυψη.
Άν θέλουμε να τα στόολίσουμε ακόμα περισσότερο, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με χρωματισμένη πράσινη ζάχαρη, να προσθέσουμε ένα κομματάκι λάιμ και ένα φυλλαράκι μέντα στο κάθε cupcake!

 

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Σοκολατένια cupcakes με γέμιση κρέμας τυριού- Απόλαυση!

Το σπιτικό παγωτό που θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια!

Ό,τι πιο απολαυστικό έχετε δοκιμάσει! Σουφλέ σοκολάτας γάλακτος

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Η απίστευτη αποκάλυψη του Μάριου Αθανασίου για το «Ντόλτσε Βίτα» 21 χρόνια μετά…

Θλίψη: Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός

Δεν έχει ξαναγίνει! Έβγαλε την πετσέτα και έδειξε το στήθος της στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων!

loading...