Ένα εύκολο, πολύχρωμο κέικ που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά συνταγής:

Υγρά υλικά:
-250 γρ. βούτυρο
-200 γρ. λευκή σοκολάτα
-450 γρ. ζάχαρη
-350 γρ. νερό
Στερεά υλικά:
-500 γρ. αλεύρι
-2 κοφτά κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
-2 πρέζες αλάτι
-2 βανίλιες
-3 μεγάλα αβγά χτυπημένα
-διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής
Για την γκανάζ λευκής σοκολάτας:
-500 γρ. λευκή σοκολάτα
-250 γρ. κρέμα γάλακτος
-100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε την γκανάζ λευκής σοκολάτας ψιλοκόβουμε σε μπολ την σοκολάτα και το βούτυρο. Προσθέτουμε την κρέμα, τα βάζουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου αρκετές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως. Αν η θερμοκρασία του χώρου είναι χαμηλή θα σταθεροποιηθεί γρήγορα. Αν κάνει πολύ ζέστη, κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι, θέλει μια ολόκληρη νύχτα. Όταν σταθεροποιηθεί το χτυπάμε με σύρμα να αφρατέψει ώστε να μπορούμε να αλείψουμε την επιφάνεια.
Για το κεικ:
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140ºC στις αντιστάσεις ή στους 120ºC στον αέρα. Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση με διάμετρο 22 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
-Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υγρά υλικά βούτυρο και σοκολάτα ψιλοκομμένα τη ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Ανακατεύουμε τακτικά. Αφήνουμε 10′ να κρυώσουν.
-Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά, αλευρι, μπέικινκ πάουντερ, αλάτι και βανίλια. Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. αλεύρι στα υγρά υλικά, ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα αβγά. Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά και απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα. Ισομοιράζουμε το μίγμα του κέικ σε 4-5 μπολ. -Προσθέτουμε στο κάθε ένα διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής, τόσο όσο να μας ικανοποιεί η ένταση του κάθε χρωματισμού. Βάζουμε ένα ένα τα μίγματα σε στρώσεις στη φόρμα, ρίχνοντας πάντα στο κέντρο. Αυτό απλώνει από μόνο του, είναι αραιό το μίγμα. Κάθε στρώση που προσθέτουμε στο κέντρο του προηγούμενου μείγματος απλώνεται προς τα έξω με την πίεση που ασκεί η επόμενη στρώση.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες, μεχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού. Αν ψήσουμε σε αέρα θέλει λιγότερο χρόνο, αλλά πάντα ο χρόνος ψησίματος είναι σχετικός. Δεν το βγάζουμε αν δεν βγαίνει καθαρή και στεγνή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει για 20′-25′ και το ξεφορμάρουμε. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με την χτυπημένη και αφράτη γκανάζ λευκής σοκολάτας. Ο παρατεταμένος χρόνος ψησίματος σε χαμηλή θερμοκρασία είναι απαραίτητος για να μην αλλοιωθούν τα χρώματα και για ψηθεί σωστά μέχρι μέσα, μιας και το μίγμα του κέικ είναι πιο ρευστό από το κανονικό.

www.argiro.gr

Για περισσότερα νέα πατήστε ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η συνταγή της ημέρας: Προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Η τέλεια Γαλλική σοκολατόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη – Σούπερ συνταγή

Μους λεμονιού με ρυζόγαλο και κόκκινα φρούτα

loading...