Δροσιστικό σορμπέ με φυσικό γλυκαντικό stevia και όχι ζάχαρη, για εσάς που… προσέχετε. To stevia μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά στη θέση της ζάχαρης όχι όμως σε όλες τις κατηγορίες γλυκισμάτων. Θέλει μελέτη και προσοχή στη χρήση του γιατί οι ιδιότητές του, εκτός από αυτή της γλύκας, δεν είναι παρόμοιες με αυτές της ζάχαρης.

Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:15′ Έτοιμο σε:60′

Υλικά

700γρ. φράουλες φρέσκιες
50γρ γάλα σκόνη 0% λιπαρά
135γρ. νερό
20γρ. γλυκαντικό στέβια

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις φράουλες και καθαρίζετε τα φυλλαράκια τους.

Τις βάζετε στο μπλέντερ για να τις κάνετε πολτό.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη στέβια και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να βράσουν.

Αφού βράσει το μίγμα σας, το αδειάζετε στο μπλέντερ με τις φράουλες και χτυπάτε.

Τέλος, βάζετε το τελικό μίγμα στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.

olivemagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γλυκό ψυγείου με καρπούζι: Δροσιστικό και απολαυστικό!

Chocochoc με εκπληκτική sauce και παγωτό από την Αργυρώ! Θα ξετρελαθείς!

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ και γρήγορο σπιτικό παγωτό καραμέλα με 4 μόνο υλικά!

 

loading...