Όταν η πρώτη κουταλιά υποβρύχιο μπει μέσα σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό, αυτό σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού. Συμφωνείς;

Έχεις δοκιμάσει ποτέ να φτιάξεις μόνη σου υποβρύχιο μαστίχα; Ας είναι αυτή η πρώτη σου φορά. Δες τι θα χρειαστείς:
-650 γραμμάρια νερό
-1.300 γραμμάρια ζάχαρη
-1 κουταλιά χυμό λεμονιού
-1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ξαφρίζεις. Αφήνεις για ένα τέταρτο να βράσει το μείγμα.
Όταν δέσει, ρίξε το χυμό λεμονιού, ανακάτεψε και κατέβασε την κατσαρόλα από το μάτι.
Άφησε το μείγμα να κρυώσει και μετά ρίξε μέσα την μαστίχα σε σκόνη.
Μετάφερε το μείγμα σε μια γαβάθα και ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα. Εδώ μπορεί να δυσκολευτείς γιατί η μαστίχα πήζει και το ανακάτεμα γίνεται πιο επίπονο.
Βάλε το γλυκό σε ένα βάζο και φύλαξέ το.

Με την πρώτη ευκαιρία θα το βγάλεις και θα κεράσεις τους φίλους σου στη βεράντα- θυμίσου ότι το δικό σου υποβρύχιο θα είναι πιο σκληρό από αυτό που έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε αφού δεν περιέχει γλυκόζη.

Διάβασε ακόμα πώς να φτιάξεις νηστίσιμα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς!

faysbook.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Cake Ferrero Rocher: Τα αγαπημένα μας σοκολατάκια σε μια σούπερ τούρτα!

Σοκομπανάνα με τρεμουλιαστή κρέμα, με το τσουρέκι που περίσσεψε – Ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει!

Βρήκαμε τη μοναδική συνταγή για τσουρέκια Τερκενλή! Θα τρελαθείς!

loading...