Συστατικά
140 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
170 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη ή  και ντινκελ
50 γρ. τριμμένη καρύδα
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. φυστίκια, θρυμματισμένα

Για τη γέμιση

140 γρ. καρύδα τριμμένη
70 γρ. ζάχαρη
4 ασπράδια
½ κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλο
450 γρ. μικρές φράουλες, κομμένες στη μέση

Μέθοδος Εκτέλεσης
Αυτή η συνταγή είναι μία καλοκαιρινή, ελαφριά συνταγή και ειδική για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη!

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα φυστίκια, το αλεύρι, την καρύδα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
Αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια το ζυμάρι μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που είναι σαν θρυμματισμένη. Δεν την ζυμώνουμε πολύ. Βάζουμε το ζυμάρι μας στη βάση μιας ταρτιέρας διαμέτρου 26 εκ. σε κομμάτια και το πιέζουμε στη βάση και τα πλάγια ώστε να ενωθεί και να γίνει ένα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα, να μένει πάνω στο σύρμα. Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε το πικραμύγδαλο και την καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα.
Αδειάζουμε όλη τη γέμιση πάνω από τη ζύμη της τάρτας.
Αν θέλουμε πιέζουμε με τα χέρια μας τις φράουλες να βγάλουν λίγο ζουμάκι. Ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη γέμιση και πασπαλίζουμε με φυστίκια.

Tip
Αν δε θέλουμε αλεύρι χωρίς γλουτένη μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με το κανονικό!

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

 

Σοκολατένια cupcakes με γέμιση κρέμας τυριού- Απόλαυση!

Το σπιτικό παγωτό που θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια!

Ό,τι πιο απολαυστικό έχετε δοκιμάσει! Σουφλέ σοκολάτας γάλακτος

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Η απίστευτη αποκάλυψη του Μάριου Αθανασίου για το «Ντόλτσε Βίτα» 21 χρόνια μετά…

Θλίψη: Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός

Δεν έχει ξαναγίνει! Έβγαλε την πετσέτα και έδειξε το στήθος της στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων!

loading...