Ό,τι πιο γρήγορο και εντυπωσιακό! Φετούλες ζελέ σε κυπελάκια φρούτων

Ό,τι πιο γρήγορο και εντυπωσιακό! Φετούλες ζελέ σε κυπελάκια φρούτων
Συστατικά
5 μέτρια πορτοκάλια
1 συσκευασία ζελέ της προτίμησής σας
250 γρ. νερό καυτό
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
5-6 φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε στη μέση τα πορτοκάλια και αφαιρούμε τη σάρκα τους με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Με πολύ προσοχή να μην τρυπήσουμε τη φλούδα τους.
Θα μπορούσαμε επίσης να τα στίψουμε κατευθείαν για το χυμό τους και να βγάλουμε τις ίνες μετά με το κουτάλι αλλά είναι λίγο πιο δύσκολο να τα καθαρίσουμε καλά έτσι.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παίρνουμε το χυμό των πορτοκαλιών και τον σουρώνουμε για να μείνει όσο το δυνατόν πιο διάφανος. Μετράμε 100 γρ. και τον υπόλοιπο τον πίνουμε.
Συνήθως στις συσκευασίες του ζελέ του εμπορίου γράφει τις αναλογίες ζεστού και κρύου νερού που χρειαζόμαστε και τις περισσότερες φορές η αναλογία είναι 250 γρ. νερό καυτό και 250 γρ. κρύο.
Επειδή το ζελέ μας θέλουμε να είναι αρκετά σφιχτό ώστε να κόβεται θα χρησιμοποιήσουμε πολύ λιγότερο υγρό από αυτό.

 

Ξεκινάμε την παρασκευή του λοιπόν βάζοντας μια κατσαρόλα με 250 γρ. νερό να βράσει.
Με το που πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τα 100 γρ. χυμό και ανακατεύουμε επίσης.
Παράλληλα έχουμε βάλει τα άδεια πορτοκάλια σε ένα δίσκο. Καλό είναι να έχουμε απλώσει αρκετή κρυσταλλική ζάχαρη στον πάτο του δίσκου και να κάνουμε λακουβίτσες ώστε εκεί να βάλουμε τα πορτοκάλια για να μείνουν όρθια και να μην μετακινούνται και χυθεί το ζελέ από μέσα τους πριν πήξει.
Αδειάζουμε με προσοχή το ζελέ στα πορτοκάλια και βάζουμε το δίσκο στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα που έχει σφίξει καλά το ζελέ με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε το κάθε ένα σε 2 ή 3 φέτες.
Βάζουμε στο μπλέντερ την καστανή ζάχαρη και το δυόσμο, χτυπάμε και σερβίρουμε τις φέτες του ζελέ με την αρωματισμένη ζάχαρη.

Tip
Μπορούμε να βάλουμε τα φρούτα αντί στο ταψάκι με ζάχαρη σε ένα ταψί για μάφιν ώστε να τα κρατήσουμε οριζόντια. Επίσης αντί για κάποια εσπεριδοειδή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μήλα που μπορούμε να τα σκάψουμε, να τα περάσουμε με λίγο χυμό λεμονιού ώστε να μην μαυρίσουν και να τα γεμίσουμε με ζελέ.

 

akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Cheesecake πάβλοβα του Άκη Πετρετζίκη

Αφράτη μπουγάτσα με φρούτα του δάσους

Muffins φουντουκιού με επικάλυψη μους πραλίνας- Θα σας ξετρελάνουν!

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Η Αμαλία Κωστοπούλου στον δρόμο που χάραξε η μητέρα της! Η πιο εντυπωσιακή φωτογραφισή της!

Αυτή κι αν είναι επανασύνδεση! Ζευγάρι της ελληνικής showbiz είναι ξανά μαζί!

Μας τρέλανε η Αλέκα Καμηλά! Ο αισθησιακός χορός της που έριξε το διαδίκτυο! (Βίντεο)