Συστατικά
200 γρ. παξιμάδια ή ντάκος
8 αυγά
500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κονσέρβες ροδάκινο (420 γρ. η μία)
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σιρόπι

170 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη
60 γρ. βούτυρο
ζουμί από κονσέρβα ροδάκινο κομπόστα
φρέσκο δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε τα παξιμάδια μας και περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την κανέλα, τις ζάχαρες, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, με μία κουτάλα απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα παξιμάδια.
Κλείνουμε με μία μεμβράνη το σκεύος μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Με το σουρωτήρι μας, σουρώνουμε τα ροδάκινα κομπόστα και τα κόβουμε σε φετούλες και στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω στα παξιμάδια.
Πασπαλίζουμε με μαύρη μαλακή ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Σερβίρουμε την πουτίγκα με ροδάκινα και παξιμάδια και περιχύνουμε από πάνω το σιρόπι μας.

Για το σιρόπι

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ζουμάκι από τα ροδάκινα, το βούτυρο και το δεντρολίβανο και περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η κομπόστα. Όταν δέσει η κομπόστα, αφαιρούμε το δεντρολίβανο.
Σε ένα μπολάκι, σπάμε τη λευκή σοκολάτα και ρίχνουμε το μείγμα από την κομπόστα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Cheesecake πάβλοβα του Άκη Πετρετζίκη

Αφράτη μπουγάτσα με φρούτα του δάσους

Muffins φουντουκιού με επικάλυψη μους πραλίνας- Θα σας ξετρελάνουν!

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Η Αμαλία Κωστοπούλου στον δρόμο που χάραξε η μητέρα της! Η πιο εντυπωσιακή φωτογραφισή της!

Αυτή κι αν είναι επανασύνδεση! Ζευγάρι της ελληνικής showbiz είναι ξανά μαζί!

Μας τρέλανε η Αλέκα Καμηλά! Ο αισθησιακός χορός της που έριξε το διαδίκτυο! (Βίντεο)

loading...