Συστατικά
Για τη σάλτσα

1 κόκκινο μήλο
2 μπανάνες
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μέλι
σπόροι από 2 κουκούτσια κάρδαμου προαιρετικά
χυμό από 1 λεμόνι
200 ml νερό

Για τη σαλάτα

φρούτα της επιλογής μας
μερικά μπισκότα ολικής άλεσης προαιρετικά
κανέλα τριμμένη
μέλι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα


Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές κάθετες φέτες και τα μήλα σε κύβους 1 εκ.
Τα ρίχνουμε όλα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεία παχύρευστη σάλτσα, αδειάζουμε σε ένα μπολ, παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως και χρησιμοποιούμε τη σάλτσα πάνω στη φρουτοσαλάτα μας.
Καθαρίζουμε τα φρούτα αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε καλά, τα κόβουμε σε ωραία κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σερβίρουμε γαρνίροντας από πάνω με τη σάλτσα, την κανέλα, έξτρα μέλι και τα μπισκότα αν έχουμε

Tip
Στο ψυγείο διατηρείται για 1-2 μέρες η σάλτσα μας!

 

akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

O κορμός… αλλιώς! Μωσαικό με γεμιστά μπισκότα

Απλό αλλά μοναδικό! Cheesecake πραλίνας φουντουκιού

Ό,τι πιο γρήγορο και εντυπωσιακό! Φετούλες ζελέ σε κυπελάκια φρούτων

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Αποκάλυψη-βόμβα: Ποιος δολοφόνησε πραγματικά τον Κένεντι

Αγνώριστος! Δείτε τον Φώτη Σεργουλόπουλο σε ηλικία 24 ετών και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας

Ο χωρισμός που τσάκισε γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια: «Δεν μπορώ να…»

loading...