Το παστέλι είναι ένα από τα πιο υγιεινά γλυκίσματα. Πλούσιο σε ασβέστιο, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες. Είναι ένα φανταστικό σνακ που αγαπάμε μικροί και μεγάλοι. Ειδικά όταν το φτιάχνεις σπίτι σου και ξέρεις τι υλικά χρησιμοποιείς τότε η διατροφική αξία του παστελιού γίνεται σαφώς μεγαλύτερη.

Δείτε ακόμη: Σπιτικά μηλοπιτάκια: Γλυκό σνακ για όλες τις ώρες! 

Υλικά
400γρ μέλι
250γρ σουσάμι
50γρ. φουντούκια
50γρ αμύγδαλα
50γρ. ανάλατα φιστίκια

Δείτε ακόμη: Τέτοιους λουκουμάδες δεν έχεις ξανά φάει! Πεντανόστιμη συνταγή με πορτοκάλι και κουβερτούρα!

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς και τους ψήνουμε για 3-5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βγάζουμε τον αφρό και στη συνέχεια προσθέτουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς που έχουν ψηθεί ελαφρώς. Ανακατεύουμε καλά για περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλι. Βγάζουμε ½ κουταλιά από το μίγμα μας σε ένα καθαρό πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αν ξεκολλάει από το πιάτο τότε είναι έτοιμο. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου μια λαδόκολλα και με ένα πινέλο την αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα του παστελιού και με βρεγμένο χέρι , ή και με τον πλάστη, απλώνουμε καλά ώστε να έχει παντού το ίδιο ύψος. Με ένα μεγάλο μαχαίρι που έχουμε λαδώσει κόβουμε σε μικρά παστελάκια ή σε μπάρες σε όποιο μέγεθος προτιμάμε και αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρούμε τα παστέλια μας σε βάζο ή γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς και φροντίζουμε να βάλουμε λαδόκολλες μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Καλή επιτυχία!

loading...