Υλικά συνταγής

1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

1 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος light

1 μεγάλο αυγό χτυπημένο

3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, κρύο

Εκτέλεση

Κοσκινίζουµε το αλεύρι, το µπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα µπολ. Κάνουµε λακκούβα στη µέση. Προσθέτουµε το αυγό, το κρύο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουµε πολύ καλά το χυλό µε το σύρµα, να οµογενοποιηθεί. Αφήνουµε το µείγµα να σταθεί για 15΄.

Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουµε ένα µικρό κοµµάτι βούτυρο και ανακινούµε το τηγάνι να λιώσει και να πάει παντού. Με µια κουτάλα βάζουµε περίπου µισή κουταλιά µείγµα στο τηγάνι. Αφήνουµε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά. Μόλις εµφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, µε σπάτουλα αναποδογυρίζουµε το pancake να ψηθεί κι από την άλλη.

Συνήθως τα σερβίρουµε µε µέλι και βούτυρο ή γιαούρτι, µέλι και φρούτα.

Διαβάστε ακόμη στο youweekly.gr:

Λαχταριστή τούρτα σοκολατίνα

Πανάλαφρο παγωτό μάνγκο από τον Άκη

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Είναι γεγονός! Αγαπημένη Ελληνίδα παρουσιάστρια επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη της -Τι αποκάλυψε για το φύλο του μωρού

Αυτό θα πει πάθος! Θα λιώσετε με το μήνυμα λατρείας της Ζέτας Θεοδωροπούλου για τον Ταχτσίδη λίγο μετά το γάμο τους

Θα ξετρελαθείτε! Δείτε την πιο ρομαντική φωτογραφία της Ηλιάκη με τον σύντροφό της- Το γλυκό μήνυμα για τα γενέθλια της παρουσιάστριας

loading...