Συστατικά
Για τα μπισκότα

100 γρ. βούτυρο
250 γρ. αλεύρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 αυγό
150 γρ. raspberries
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα τυριού

200 γρ. μυζήθρα γλυκιά
3-4 φύλλα δυόσμου
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ξύσμα από 1 λεμόνι
καραμελωμένο βαλσάμικο για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για 30’’.
Προσθέτουμε τα 100 γρ. raspberries στο πολυμηχάνημα με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη αρκετά εύπλαστη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το πολυμηχάνημα και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και την κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια των 5 x 10 εκ. και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε την γλυκιά μυζήθρα μαζί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Την αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και την βάζουμε σε ένα κορνέ.
Τοποθετούμε σε ένα πιάτο λίγο από την μυζήθρα για να πατήσει πάνω το μπισκότο μας. Πάνω στο μπισκότο δημιουργούμε με το κορνέ μας σταγόνες από τυρί διαδοχικά η μια δίπλα στην άλλη μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια του μπισκότου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με μπισκότο – τυρί και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα raspberries και κρέμα βαλσάμικο.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Ιταλικό semifreddo στη στιγμή!

Ξυλάκια παγωτού με 6 υλικά και 10 λεπτά απαιτούμενου χρόνου

Cupcakes με ταχίνι για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!!!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Ανατριχιαστικό: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Δημήτρη Καμπουράκη – Το τελευταίο του αντίο

Θρήνος! Πέθανε γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης

Ο ρόλος του Μάκη Παντζόπουλου στο τέλος της συνεργασίας Μενεγάκη – Μπήλιου!

loading...