Γλυκιά πλεξούδα με πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς

Γλυκιά πλεξούδα με πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς
Σας πιάνουν συχνά οι λιγούρες σας και δεν έχετε γλυκό στο σπίτι; Υπάρχει λύση και μάλιστα γρήγορη και εύκολη! Σπιτική πλεξούδα με πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς.

Υλικά
Υλικά για 2 πλεξούδες
1 φύλλο σφολιάτας κομμένο καθετα στα στα δύο
500-600 γρ. πραλίνα φουντουκιού ελαφρά παγωμένη
150 γρ. φουντούκια ανάλατα χοντροσπασμένα
1 κρόκος αβγού

Δείτε ακόμη: Αυθεντικά γαλλικά macarons: Φτιάξε τα εύκολα μόνη σου!

Εκτέλεση
Κόβετε το φύλλο σφολιάτας κάθετα στα δύο, χαράζετε τα πλαϊνά της και από τις δύο μεριές. Τοποθετείτε στο κέντρο την πραλίνα φουντουκιού,πασπαλίζετε με τα φουντούκια και πλέκετε την σφολιάτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με το άλλο μισό φύλλο.
Αλείφετε τις πλεξούδες με τον κρόκο και τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 15' – 20' περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σερβίρετε.

Δείτε ακόμη: Πεϊνιρλί σοκολάτας με μπανάνες – Θα το λατρέψεις!



Δείτε ακόμη: Φτιάξε το πιο τέλειο red velvet και εντυπωσίασέ τους όλους!