Συστατικά
-500 γρ. καρπούζι
-110 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-50 ml ελαιόλαδο και έξτρα 50 ml για άλειμμα στο ταψί και πασπάλισμα από πάνω
-80 ml μέλι και έξτρα για σερβίρισμα
-2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
-1 κ.γ. κανέλα
-1 κ.σ. σουσάμι και έξτρα για πασπάλισμα
-1 κ.σ. παπαρουνόσπορο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Είναι μία νησιώτικη, Κυκλαδίτικη πίτα! Πολλοί μπορεί να την έχετε φάει και να μη σας άρεσε αφού μοιάζει σαν ένας γλυκός χυλός. Η πρώτη φορά που δοκίμασα καρπουζόπιτα ήταν κάπως έτσι. Γι’αυτό λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω μία δική μου συνταγή…

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τη φλούδα και κόβουμε σε μικρά κυβάκια του 1 εκ.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το καρπούζι. Τοποθετούμε τα κυβάκια μας σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε για 1 ώρα μέχρι να στραγγίξουν εντελώς.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, το μέλι, την κανέλα, τον παπαρουνόσπορο, το καρπούζι και το 1 κ.σ. σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα ταψάκι 30×20 εκ. και το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και σουσάμι αρκετό. Τοποθετούμε μέσα το μείγμα, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε από πάνω με σιμιγδάλι και σουσάμι.
Ραντίζουμε με ακόμα λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει , κόβουμε και σερβίρουμε με λίγο μέλι.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Η Νο1 βάση για το κυριακάτικο brunch! Σπιτικά κρουασάν βουτύρου

Λαχταριστή σοκολατένια σφολιάτα

Σοκολατένιο banofee του Άκη Πετρετζίκη- Θα σας ξετρελάνει!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Η πλαστική επέμβαση που έκανε η Μενεγάκη πριν τις διακοπές!

«Άθλιοι»: Το δημόσιο ξέσπασμα της μητέρας του Παντελίδη Παντελίδη – Τι συνέβη;

Χαμός χθες στη Νέα Ιωνία έξω από το μαγαζί της οικογένειας Παντελίδη – Άφησαν μπαλόνια με το όνομά του στον ουρανό

loading...