Η τέλεια συνταγή: Φτιάξτε ζουμερό μπισκότο σοκολάτας γεμιστό με φυστικοβούτυρο!
To ωραιότατο και νοστιμότατο μπισκότο σοκολάτας γεμιστό με φυστικοβούτυρο είναι το όνειρο όσων προσκυνούν το φυστικοβούτυρο!
Για το μπισκότο θα χρειστείτε:
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 του φλ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 του φλ. καστανή ζαχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αβγό
1 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
1/2 φλ. φυστικοβούτυρο
προαιρετικά : παγωτό για το γαρνίρισμα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180˚C.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλέυρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήστε τα στην άκρη.
Δείτε ακόμη: Ένα γλυκό που θα σας ξετρελάνει! Φτιάξτε πεντανόστιμες σπιτικές καριόκες!
Προσθέστε το μείγμα με τα στερεά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα με τα υγρά. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε να πάνε παντού.
Τοποθετείστε το 1/2 από τη ζύμη μπισκότου σε ένα βουτυρωμένο τηγάνι φούρνου και στρώστε το ώστε να έχετε μια ομοιόμορφη επιφάνεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαρίζ για να σας βοηθήσει στο στρώσιμο.
Δείτε ακόμη: Φτιάξτε τα πιο νόστιμα λαζάνια με τέσσερα τυριά που έχετε δοκιμάσει!
Απλώστε φυστικοβούτυρο πάνω από τη πρώτη στρώση ζύμη και τέλος απλώστε το υπόλοιπο 1/2 της ζύμης μπισκότου. Η μαρίζ θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα σ’αυτή τη διαδικασία. Ψήνετε για 35-40 λεπτά ή μέχρι οι άκρες του μπισκότο να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα. Σερβίρεται ζεστό! Κόβετε σε κομμάτια και γαρνίρεται με παγωτό.
athensmagazine.gr
Για το μπισκότο θα χρειστείτε:
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 του φλ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 του φλ. καστανή ζαχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αβγό
1 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
1/2 φλ. φυστικοβούτυρο
προαιρετικά : παγωτό για το γαρνίρισμα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180˚C.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλέυρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήστε τα στην άκρη.
Δείτε ακόμη: Ένα γλυκό που θα σας ξετρελάνει! Φτιάξτε πεντανόστιμες σπιτικές καριόκες!
Προσθέστε το μείγμα με τα στερεά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα με τα υγρά. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε να πάνε παντού.
Τοποθετείστε το 1/2 από τη ζύμη μπισκότου σε ένα βουτυρωμένο τηγάνι φούρνου και στρώστε το ώστε να έχετε μια ομοιόμορφη επιφάνεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαρίζ για να σας βοηθήσει στο στρώσιμο.
Δείτε ακόμη: Φτιάξτε τα πιο νόστιμα λαζάνια με τέσσερα τυριά που έχετε δοκιμάσει!
Απλώστε φυστικοβούτυρο πάνω από τη πρώτη στρώση ζύμη και τέλος απλώστε το υπόλοιπο 1/2 της ζύμης μπισκότου. Η μαρίζ θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα σ’αυτή τη διαδικασία. Ψήνετε για 35-40 λεπτά ή μέχρι οι άκρες του μπισκότο να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα. Σερβίρεται ζεστό! Κόβετε σε κομμάτια και γαρνίρεται με παγωτό.
athensmagazine.gr