Πίστευες ότι τα κανελόνια τρώγονται μόνο ως αλμυρό; Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες chef, ο αγαπημένος μας Λευτέρης Λαζάρου έρχεται να σε διαψεύσει και να σου μάθει πως να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα, γλυκά κανελόνια με πραλίνα και μπανάνα.

Δείτε ακόμη: Πώς θα φτιάξεις μόνη σου Lila Pause – Καταπληκτική συνταγή!

Υλικά για κανελόνι:
250 γρ. γάλα
125 γρ. ζάχαρη
2 τμχ. κρόκοι
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. σπορέλαιο
1 βαζάκι πραλίνα για τη γέμιση
6 τμχ. μπανάνες (κομμένες σε ροδέλες)

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα τους κρόκους και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε μέσα το γάλα, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό, και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και το αλεύρι, ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα για να μη σβολιάσει.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο λάδι, το καίμε σε δυνατή φωτιά και με μια μικρή βαθιά κουτάλα ρίχνουμε από το χυλό του κανελονιού στο τηγάνι και το απλώνουμε γρήγορα σε όλη την επιφάνεια.
Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει το κανελόνι, το γυρνάμε από την άλλη μεριά να ψηθεί ομοιόμορφα και είναι έτοιμο.
Κάνουμε το ίδιο με τον υπόλοιπο χυλό.
Αφήνουμε τα κανελόνια να κρυώσουν και έπειτα τα γεμίζουμε με την πραλίνα και τις κομμένες μπανάνες.
Τυλίγουμε τα κανελόνια, τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο για να μην ανοίξουν και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς λίγο πριν τα σερβίρουμε.

Tip: Αντί για μπανάνες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φρούτο ή ξηρό καρπό της αρεσκείας μας. Αν θέλουμε μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με λιωμένη σοκολάτα, σαντιγύ ή παγωτό.

Δείτε ακόμη: Πώς θα φτιάξεις μόνη σου μερέντα! Πανεύκολη σπιτική συνταγή!

 

loading...