Απίθανος κορμός σοκολάτας! Φτιάξτε κλασσικό μωσαϊκό σε 20 λεπτά

Απίθανος κορμός σοκολάτας! Φτιάξτε κλασσικό μωσαϊκό σε 20 λεπτά
Συστατικά
Για μείγμα 1

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για μείγμα 2

125 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για μείγμα 3

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
5 κ.σ. κονιάκ
50 γρ. κακάο
275 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ελαφρά σπασμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το μείγμα 1

Σε ένα μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό στα 700 watt.
Ανακατεύουμε την κρέμα μαζί με τη σοκολάτα μέχρι να γίνει μία ωραία πηχτή γκανάζ σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά για περίπου 10-30 λεπτά (για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το μωσαϊκό μας και να μη λιώσει το βούτυρο).

Για το μείγμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρχίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά σε δόσεις ρίχνουμε στην αρχή 20 γρ. και μόλις λιώσει ρίχνουμε άλλα 20 γρ. και ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα της ζάχαρης.
Με το που λιώσει και η τελευταία δόση της ζάχαρης, ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα φουντούκια μας και ανακατεύουμε να πάει παντού η ζάχαρη και ρίχνουμε γρήγορα σε ένα άλλο αντικολλητικό ταψάκι προσέχωντας να μην ακουμπήσουμε το μείγμα γιατί καίει πολύ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και τα φουντούκια μας.

Για το μείγμα 3

Στο μπολ από ένα μίξερ, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Μέσα στο μπολ με τη βουτυρόκρεμα, ρίχνουμε μέσα τη γκανάζ που ετοιμάσαμε πριν και τα μπισκότα αφού τα σπάσουμε στη μέση (χωρίς να τα κομματιάσουμε) και ρίχνουμε και το κονιάκ μας.
Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε μέσα και τα καραμελωμένα φουντούκια και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσουν λίγο και όχι τελείως.
Ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα μας, τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά.
Απλωνουμε το μείγμα μας κατά μήκος σε μία λαδόκολλα.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε το μωσαϊκό μας προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι.
Στη μέση του ρολού μας βάζουμε μία μεμβράνη για να μείνει το μείγμα μας ισομεγέθης.
Με το που τυλίξουμε πολύ καλά, τυλίγουμε και τις άρκες (σαν καραμέλα).
Παίρνουμε άλλη μία μεμβράνη και τυλίγουμε.
Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

 

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Cheesecake πάβλοβα του Άκη Πετρετζίκη

Αφράτη μπουγάτσα με φρούτα του δάσους

Muffins φουντουκιού με επικάλυψη μους πραλίνας- Θα σας ξετρελάνουν!

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Αποκάλυψη – φωτιά: Με τι απείλησε ο πατέρας της Κορακάκη την ελληνική πολιτεία που τους έγραφαν κανονικά;

Το μήνυμα της Μίνας Αρναούτη μετά το ξέσπασμα της μάνας του Παντελή Παντελίδη

Κατεδάφισαν το «αχούρι» που προπονούνταν η Άννα Κορακάκη, ανήμερα του τελικού