Συστατικά
225 γρ. βρώμη
1 κ.γ. γλυκάνισο ή παπαρουνόσπορο
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
25 γρ. βούτυρο
120 ml νερό
1 κ.γ. μαραθόσπορο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στον κάδο του πολυμίξερ, ρίχνουμε τη βρώμη το αλάτι, και 1 κ.γ. μαραθόσπορο και χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε το νερό , το βούτυρο και το μπέικιν. Καλύπτουμε με μεμβράνη και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 1,5 λεπτό. Αφαιρούμε από το φούρνο, προσθέτουμε το γλυκάνισο και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη και η βρώμη έχει απορροφηθεί ολόκληρη.
Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες με τον πλάστη προσεχτικά σε πάχος 2-3 χιλ. και κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα κουπάτ. Παίρνουμε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω τα κρακεράκια και ψήνουμε για 20 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε παπαρουνόσπορο, την ώρα όμως που έχουμε βγάλει το μείγμα από το φούρνο μικροκυμάτων.

Tip
Προσοχή στο άνοιγμα γιατί σπάει πολύ εύκολα η ζύμη…

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

 

Ιταλικό semifreddo στη στιγμή!

Ξυλάκια παγωτού με 6 υλικά και 10 λεπτά απαιτούμενου χρόνου

Cupcakes με ταχίνι για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!!!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

«Θέλει να μου πάρει τον Γιαννάκη και να…»: Το πρωτοφανές ξέσπασμα της Αλίκης για τον Παπαμιχαήλ επί σκηνής

Γενέθλια σήμερα για τη Δέσποινα Βανδή -Πόσο ετών γίνεται;

Δύσκολες ώρες για αγαπημένη ηθοποιό – Η σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει

loading...