Συστατικά
125 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
400 γρ. γάλα
2 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
βούτυρο ή ελαιόλαδα για το τηγάνι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα στερεά πάρα πολύ καλά.
Προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα και όλη την κρέμα και ενσωματώνουμε μέχρι να γίνει μία πάστα.
Χτυπάμε ελαφριά τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
Το υπόλοιπο γάλα το προσθέτουμε σε δύο δόσεις και το ανακατεύουμε καλά.
Ο λόγος που τα κάνουμε όλα αυτά είναι για να μη σβολιάσει το μείγμα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Το περνάμε από μια σίτα έτσι ώστε να κρατήσουμε τυχόν σβόλους που έχουν μείνει.
Όσο περισσότερο το αφήνουμε στο ψυγείο τόσο το καλύτερο είναι.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με τη βοήθεια ενός κομματιού πατάτας που το καρφώνουμε με ένα πιρούνι αλείφουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Ρίχνουμε μισή κουτάλα από το μείγμα και ψήνουμε και από τις 2 μεριές μέχρι να είναι έτοιμο.
Προσοχή γιατί το κακάο καίγεται πολύ εύκολα μην αρπάξουν οι κρέπες μας.

Tip
Συνοδεύουμε με παγωτό, πραλίνα φουντουκιού ή φρούτα.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Ιταλικό semifreddo στη στιγμή!

Ξυλάκια παγωτού με 6 υλικά και 10 λεπτά απαιτούμενου χρόνου

Cupcakes με ταχίνι για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!!!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Αυτό δεν το περιμέναμε! Πως είναι τα πραγματικά μαλλιά της Τάμτα χωρίς τις τρέσες;

Πόλεμος! Ο Φασουλής έδιωξε από παράσταση γνωστό ηθοποιό -Τι συνέβη;

Τα νέα καρφιά της Καινούργιου σε Μουτσινά-Ηλιάκη: «Είμαι μια ανόητη που δένεται με ανθρώπους και…»

loading...