Μάφιν κακάο χωρίς αυγά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Δοκίμασε να τα φτιάξεις και εσύ!

Μάφιν κακάο χωρίς αυγά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Δοκίμασε να τα φτιάξεις και εσύ!
Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά

Υλικά συνταγής

1½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
3 κ.σ. κακάο
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
3/4 φλ. ζαστανή ζάχαρη ακατέργαστη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.σ ξίδι
1/5 φλ. σουσαμέλαιο

Μία ιδιαίτερα γευστική συνταγή προκειμένου να εντάξετε σε μία ισορροπημένη διατροφή τη γλυκιά γεύση, χωρίς ενοχές! Τα συγκεκριμένα μάφινς έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, ενώ το αλεύρι ολικής αλέσεως συμβάλει στην υψηλότερη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι. Τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.

Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζουμε το μείγμα.

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160οC για 25΄, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.

Πηγή: argiro.gr/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φανταστικό μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάτα από την Αργυρώ!



Μοναδικό μωσαϊκό σε 10 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!



Τούρτα παγωτό με βάση και γέμιση μπισκότου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Για ξετρελάνεις τους πάντες!