Σερβίρετε με τον καφέ σας αυτές τις τραγανές και αρωματικές μπουκίτσες και να είστε σίγουροι ότι δεν θα περισσέψει ούτε μία και μάλιστα χωρίς τύψεις για τις θερμίδες!
Μερίδες: 24 τεμ.
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος ψησίματος: 9΄-11΄
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Κόστος: € 6
Ευκολία: 4/5
Ταχύτητα: 4/5
Συντήρηση εκτός ψυγείου: 3 εβδομάδες τα μακαρόν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς – εντός ψυγείου: 1 εβδομάδα η γέμιση

ΥΛΙΚΑ
Για τα μακαρόν
-50 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα
-40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 ασπράδια αυγών μεγάλου μεγέθους (80 γρ. )
-1 πρέζα κρεμόριο
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
-3-4 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου
-2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ
Για τη γέμιση
-50 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
-100 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
-3-4 σταγόνες ροδόνερο
-15-25 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C ,στον αέρα. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο λαμαρίνες φούρνου.
Φτιάξτε τα μακαρόν. Τρίψτε τα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και ρίξτε τα σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε κοσκινισμένο το αλεύρι και αναμείξτε τα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια με το κρεμόριο με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε στη συνέχεια κοσκινισμένη τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά με το μίξερ, περίπου για 5΄, έως ότου το μείγμα αποκτήσει μια πολύ πυκνή υφή. Προσθέστε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε ελαφρά με μια σπάτουλα σιλικόνης να ενσωματωθούν στο μείγμα. Ρίξτε τέλος και το αλεύρι με τα αμύγδαλα και ομογενοποιήστε ανακατεύοντας με τη σπάτουλα. Αδειάστε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ με μύτη διαμέτρου 1 εκ. και φτιάξτε πάνω στο αντικολλητικο χαρτί δισκάκια διαμέτρου 3 εκ., αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Θα έχετε περίπου 48 δισκάκια. Βρέξτε ελαφρώς τα δάχτυλά σας και πιέστε να ισιώσει ελαφρώς η επιφάνειά τους.
Ψήστε τα μακαρόν για 9΄-11΄ στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι να σφίξουν και να στέκονται. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα. Όταν κρυώσουν ξεκολλήστε τα προσεκτικά από το χαρτί ψησίματος με μια μεταλλική σπάτουλα.
Φτιάξτε τη γέμιση. Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και το ροδόνερο. Χτυπήστε με το μίξερ χειρός μέχρι να πάρετε ένα ασπριδερό και αφράτο μείγμα. Προσθέστε τη μαρμελάδα και ανακατέψτε ελαφρώς να ενσωματωθεί.
Μοντάρετε τα μακαρόν. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού αλείψτε με τη γέμιση τους μισούς δίσκους και καλύψτε τους με τους υπόλοιπους σας σάντουιτς. Μεταφέρετε τα μακαρόν σε μια πιατέλα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Τip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα πορτοκάλι, ανθόνερο πορτοκαλιού και πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής αν προτιμάτε τα μακαρόν σας με τη γεύση του πορτοκαλιού.
Συχνά λάθη: Δεν αφήνουμε απόσταση όταν αραδιάζουμε τους δίσκους για τα μακαρόν στις λαμαρίνες με αποτέλεσμα να απλώνουν και να κολλάνε μεταξύ τους κατά το ψήσιμο.

Δείτε ακόμη: Σπιτικά Kinder Delice: Το τέλειο σνακ

Δείτε ακόμη: Φανταστική και πανεύκολη τούρτα τριπλής σοκολάτας με μόνο 4 υλικά!

Δείτε ακόμη: Γλυκιά πλεξούδα με πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς

loading...