Μπανανόπιτα με κομμάτια σοκολάτας και σιρόπι: Ένα απολαυστικό κολατσιό!

Μπανανόπιτα με κομμάτια σοκολάτας και σιρόπι: Ένα απολαυστικό κολατσιό!
Γεμάτη με αρώματα ώριμης μπανάνας και βουτύρου, με σπόρους ευζωίας και γεύση μοναδική από αυτές που όλοι μας αγαπάμε. Χωρίς το σιρόπι είναι το ιδανικό κολατσιό των παιδιών ή δυναμωτικό πρωινό και με το σιρόπι μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο γλυκό για όλη την οικογένεια και τους φίλους.

Υλικά συνταγής
250 γρ. βούτυρο

3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη

4 αβγά

1 κ.γ. βανίλια υγρή ή κάψουλα βανίλιας

4 κ.σ. γάλα

3 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες

1 κ.γ. σόδα μαγειρικής

1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης

1 κ.σ. λιναρόσπορο (αλεσμένο)

1 κ.σ. παπαρουνόσπορο

1 -1/2 φλ. σταγόνες ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Δείτε ακόμη: Φανταστική και πανεύκολη τούρτα τριπλής σοκολάτας με μόνο 4 υλικά!

Για το σιρόπι σοκολάτας

1/2 φλ. κακάο

3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη

1 φλ. ζεστό νερό

1-2 πρέζες αλάτι 50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες για να πολτοποιηθούν σωστά και μετρίου μεγέθους, όχι τεράστιες αλλιώς το μείγμα θα γίνει αραιό .
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα το μπέικινκ και ανακατεύουμε. Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες στο μίξερ με το γάλα. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ χειρός να λιώσει η ζάχαρη. Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας ανακατεύοντας καλά καθώς και τους σπόρους.
Τέλος ρίχνουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, σόδα και μπέικινκ και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε την μισή σοκολάτα στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 ή 24 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο χαμηλό φούρνο στους 150-160 ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα, για περίπου 55', μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη ή λάμα ενός μαχαιριού από την καρδιά του γλυκού.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρό προς κρύο το γλυκό. Το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας τρυπώντας το γλυκό στην επιφάνεια με σουβλί για ποτίσει με το σιρόπι.
Αν ψήσετε σε αντιστάσεις, πάνω και κάτω, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα και 10' στους 170ºC.
Για το σιρόπι σοκολάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σοκολάτας σε κατσαρόλα μικρή και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πυκνώσει και να γίνει σαν σιρόπι (περίπου 5' από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός).

argiro.gr

Δείτε ακόμη: Απίθανα σπιτικά ροξάκια!

Δείτε ακόμη: Γλυκό ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια! Ιδανικό για πρωινό!

Δείτε ακόμη: Κρέμα σοκολάτας με crumble και σαντιγύ!