Σα banoffee μέσα σε φύλλο σφολιάτας, αυτή η γλυκιά σοκολατόπιτα με μπανάνες θα ταιριάξει υπέροχα με όποιο ζεστό (ή και κρύο) ρόφημα επιλέξετε.

Μερίδες: για 1 ταρτιέρα

Χρόνος προετοιμασίας:10′

Χρόνος μαγειρέματος:40′

Έτοιμο σε:50′

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 μπανάνες ώριμες
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
κανέλα για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Ξύνετε την κουβερτούρα στη χοντρή του μεριά του τρίφτη. Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Παίρνετε μια ταρτιέρα και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. Αδειάζετε μέσα το πρώτο ζαχαρούχο γάλα. Ρίχνετε από πάνω την τριμμένη κουβερτούρα και τα κομματάκια της μπανάνας. Αν υπάρχει κενό ρίχνετε ακόμα λίγο ζαχαρούχο γάλα από το δεύτερο κουτί.

Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και πιέζετε τις άκρες του γύρω γύρω να κολλήσει το κάτω φύλλο με το πάνω. Τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια του πάνω φύλλου. Σκεπάζετε την πίτα με λαδόκολλα (για να μην αρπάξει η σφολιάτα) και την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε στα πιάτα. Προσοχή, γιατί εάν είναι πολύ ζεστή, η γέμιση θα κυλήσει προς τα έξω!

Πηγή: olivemagazine/gr

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η συνταγή για το τέλειο τιραμισού!  Δείτε ακόμη:Δοκιμάστε κι εσείς αυτό το εύκολο και γρήγορο κέικ κανέλα!  Δείτε ακόμη: Δροσερό και εξωτικό: Ζελέ σοκολάτα με κόκκινα φρούτα και καρύδα! 

loading...