Πρέτσελ με σοκολάτα, καραμέλα και ανθό αλατιού

Πρέτσελ με σοκολάτα, καραμέλα και ανθό αλατιού
Συστατικά
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
60 τεμάχια (μισό πακέτο) μίνι πρέτσελ (αυτά που τα τρώμε σαν σνάκ με μπύρα)
120 γρ. καραμέλες βουτύρου λιωμένες σε ένα κατσαρολακι σε χαμηλή φωτιά
ανθός αλατιού
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος για γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Η λευκή σοκολάτα είναι πιο ευαίσθητη στην θερμοκρασία οπότε θέλει προσοχή στο λιώσιμό της για να μην μας κόψει.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκια ή στην επιφάνεια εργασίας μας (αν έχουμε τον χώρο), και με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε κουταλιές δημιουργώντας σοκολατένιους κύκλους διαμέτρου 3 εκ.
Συνολικά κάνουμε 20 τέτοιους κύκλους.
Επάνω σε κάθε ένα από αυτούς και πριν στεγνώσουν προσθέτουμε από 3 πρέτσελ που να ακουμπάνε το ένα το άλλο και να επικαλύπτονται ελαφρά.
Πάνω τους μοιράζουμε την λιωμένη καραμέλα με τη βοήθεια ενός κουταλιού και πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού το κάθε ένα.
Αφήνουμε να στερεοποιηθεί λίγο η καραμέλα με τη σοκολάτα και τα πρέτσελ.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την υπόλοιπη σοκολάτα και διακοσμούμε τις μπουκιές μας κάνοντας γραμμές με τη σκούρη σοκολάτα πάνω τους.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα φυλάμε σε ένα μπολ που να κλείνει καλά μέσα στο ψυγείο.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Η Νο1 βάση για το κυριακάτικο brunch! Σπιτικά κρουασάν βουτύρου

Λαχταριστή σοκολατένια σφολιάτα

Σοκολατένιο banofee του Άκη Πετρετζίκη- Θα σας ξετρελάνει!

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Νανά Καραγιάννη: Η πρώτη φωτογραφία μετά την περιπέτεια της υγείας της

Μακρυπούλια – Χατζηγιάννης: Για πρώτη φορά απαντούν για τον χωρισμό τους!

Λιώσαμε! Το πρώτο μπανάκι του νεογέννητου γιου της Κατερίνας Καραβάτου!