Σοκόλαση: Κέικ με πραλίνα φουντουκιού από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη

Σοκόλαση: Κέικ με πραλίνα φουντουκιού από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη
ΥΛΙΚΑ:
Για το Κέικ:
6 μεγάλα αυγά (χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδι)
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
100 γρ. τριμμένο φουντούκι
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Για την επικάλυψη:
100 γρ. φουντούκι
125 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. νερό
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός το βούτυρο, την πραλίνα φουντουκιού, τη λιωμένη κουβερτούρα και έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους και το τριμμένο φουντούκι και αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι να κάνουμε μια μαρέγκα, όχι όμως πολύ σφιχτή.
Ρίχνουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στο μείγμα με τη πραλίνα φουντουκιού, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το άλλο ένα τρίτο ανακατεύοντας πολύ απαλά ώστε να διατηρηθεί αφράτο το μείγμα και να μη χάσει τον όγκο του και έπειτα το τελευταίο ένα τρίτο από την μαρέγκα. Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκατοστά και επαλείφουμε με βούτυρο και κακάο όλη την επιφάνεια της φόρμας. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 40 - 50 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα χωρίς να ξεφορμάρουμε.

Για την επικάλυψη:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα φουντούκια μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν το άρωμά τους (καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε φουντούκια χωρίς τη φλούδα τους). Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε ένα κρύο ταψί. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα μαζί με το νερό. Μόλις πάρει μία βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Ξεφορμάρουμε το κέικ αφήνοντάς το όμως πάνω στη βάση της φόρμας (αυτό το κάνουμε γιατί το κέικ είναι βαρύ και αν πάμε να το ξεφορμάρουμε τελείως μπορεί να σπάσει). Ρίχνουμε την γκανάζ από πάνω και διακοσμούμε με τα ψημένα φουντούκια.


Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Αυτό είναι το πιο νόστιμο σπιτικό κλαμπ σάντουιτς! Δείτε την συνταγή με μανιτάρια και ψητά λαχανικά

Τα έχουμε όλοι σπίτι μας! Αυτά είναι τα προϊόντα που θα κάνουν το σπίτι σας να λάμπει!

Πίτσα χωρίς ζύμη: Αυτή είναι η πιο υγιεινή πίτσα χωρίς υδατάνθρακες που θα λατρέψετε