ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
– 150 γρ. βούτυρο LURPAK
– 100 γρ. ζάχαρη άχνη
– 100 γρ. αμύγδαλο σκόνη
– 20 γρ. κακάο VALRHONA
– 1 πρέζα κανέλα
– 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ΑΛΛΑΤΙΝΗ
– 50 γρ. γάλα
– 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο σε μαρέγκα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
– 130 γρ. σοκολάτα γάλακτος VALHRONA
– 130 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
– 3 κρόκοι αυγών
– 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να πάρουν μία κρεμώδη υφή. Ανακατεύουμε το αμύγδαλο, το κακάο, το γάλα, την κανέλα και το αλεύρι. Προσθέτουμε και τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μείγμα και αφήνουμε για μισή ώρα τουλάχιστον να ξεκουραστεί.
Για να τη γέμιση βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε. Χωρίζουμε τα αυγά. Πριν πάρει βράση αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα αυγά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1,5 εκ. και την τοποθετούμε σε μία φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκατοστών. Βάζουμε τη γέμιση. Αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Τρίβουμε πάνω από την επιφάνεια του γλυκού, τη ζύμη της τάρτας που έχει περισσέψει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 35-40 λεπτά.

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής:

glykes-alchimies.gr

Δείτε ακόμη: Μιλφέιγ Σοκολάτας: Δεν έχεις φάει καλύτερο! (Video)

Δείτε ακόμη: Σφολιατίνια με πραλίνα σοκολάτας και ντιπ σοκολάτας! Δεν έχετε δοκιμάσει καλύτερο…

Δείτε ακόμη: Φανταστική και πανεύκολη τούρτα τριπλής σοκολάτας με μόνο 4 υλικά!

loading...