Υλικά
Για τη γέμιση

3 μεγάλα ή 4 μέτρια μήλα
120 γρ σταφίδες
χυμό από 1 λεμόνι
100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
50 γρ αμύγδαλο φιλέ ή καρύδια χοντροκομμένα
σαντιγί για γαρνίρισμα

Για το φύλλο

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 ml χλιαρό νερό
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
¼ κ.γ. αλάτι

Πως θα το φτιάξετε: 
Για τη γέμιση

Βράζουμε τις σταφίδες σε λίγο νερό που να τις σκεπάζει για 2 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε σε κρύο νερό. Σουρώνουμε ξανά και τις βάζουμε σε ένα μπολ στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και με τη βοήθεια ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού ή με το μαντολίνο τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες 2 χιλιοστών.
Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ μαζί με το λεμόνι, την κρυσταλλική ζάχαρη, την κανέλα, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε καλά.
Για το φύλλο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και τα ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να είναι εύπλαστη και μαλακή. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο με διαστάσεις 60 Χ 30 εκ. Καλό είναι να την έχουμε πάνω σε ένα σεντόνι ή μια μεγάλη πετσέτα για να είναι πιο εύκολο το τύλιγμά του.
Τοποθετούμε το φύλλο με την μικρή του μεριά παράλληλα με τη μεριά του τραπεζιού κοντά σε μας.
Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο.
Με τη βοήθεια της πετσέτας ξεκινάμε να τυλίγουμε το φύλλο σαν λουκάνικο πιέζοντας το ελαφρά καθώς το κάνουμε για να είναι σχετικά σφιχτό.
Μεταφέρουμε το ρολό σε ένα ταψάκι που το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Αφαιρούμε από το ταψί πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σαντιγύ.

Πηγή: www.akispetretzikis.com/el

Δείτε ακόμη:

Τα πιο εύκολα μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου!

Σοκόλαση! Μπράουνις με καραμελωμένες μπανάνες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Δες πώς θα φτιάξεις μόνη σου την τούρτα «Ουράνιο Τόξο» και εντυπωσίασε τους πάντες! Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου…

loading...