Συνταγή: Μπράουνις με πορτοκάλι και αμύγδαλα - Σοκόλαση!!!

Συνταγή: Μπράουνις με πορτοκάλι και αμύγδαλα - Σοκόλαση!!!
Υπέροχα μπράουνις με πορτοκάλι που θα συνοδέψουν τέλεια τον απογευματινό σας καφέ!

Θα χρειαστείτε:
200γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
180γρ Βιτάμ Soft
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 μικρό λεμόνι
3 αυγά και 1 κρόκο
150 γρ λευκή ψιλή ζάχαρη
30 γρ κακάο άγλυκο, σκόνη
45 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ νιφάδες (σταγόνες) λευκής σοκολάτας
50 γρ αμύγδαλα φιλέ

Οδηγίες

Στρώνετε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ. με λαδόκολλα. Βάζετε τη σοκολάτα, το Βιτάμ, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει (μπεν μαρί).

Χτυπάτε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε το μείγμα του Βιτάμ στο μείγμα των αυγών. Κοσκινίζετε το κακάο και το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε προσεκτικά για να αναμειχθούν. Ρίχνετε τις νιφάδες (ή σταγόνες) λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 25. Ελέγχετε με πιρούνι. Τα μπράουνις πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη αλλά όχι ωμά. Ξαναβάζετε, αν χρειάζεται για 5΄ακόμη στο φούρνο. Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλετε και τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Το μυστικό


Για πετυχημένα μπράουνις είναι να μη τα παραψήνετε και να παραμένουν υγρά.

Διαβάστε ακόμη στο youweekly.gr:

Λαχταριστή τούρτα σοκολατίνα


Πανάλαφρο παγωτό μάνγκο από τον Άκη