Το πιο νόστιμο και ελαφρύ γλυκό του καλοκαιριού έχει μόλις 95 θερμίδες!

Το πιο νόστιμο και ελαφρύ γλυκό του καλοκαιριού έχει μόλις 95 θερμίδες!
Οι περισσότερες γυναίκες έχουν συνδέσει τη λέξη «γλυκό» με τη λέξη «ενοχές». Μάλιστα, το συναίσθημα είναι ευθέως ανάλογο της καλοκαιρίας. Εμείς βρήκαμε το γλυκό που καταρρίπτει τα δεδομένα.

Ζέστη=ελαφριά, και πολλές φορές κοντά, ρούχα. Έτσι, όσο πιο υψηλές είναι οι θερμοκρασίες, τόσο αυξάνονται και οι τύψεις που νιώθετε καθώς αδειάζετε κουταλάκι-κουταλάκι την συσκευασία παγωτού ή την πιατέλα με το αγαπημένο σας γλυκό.

Αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταπιέζεστε τόσο πολύ (αρκεί φυσικά να μην ξεπερνάτε το μέτρο γιατί τότε ο κίνδυνος που ελλοχεύει δεν είναι μόνο σε σχέση με το βάρος σας, αλλά και την υγεία σας), ψάξαμε ελαφριά και νόστιμα γλυκά, μετρήσαμε θερμίδες και λιπαρά και έχουμε νικητή!

Πανακότα με γεύση βανίλια και επικάλυψη μελιού ή αλλιώς ο σύμμαχός σας στον αγώνα για ένα πο αδύνατο «αύριο», αλλά χωρίς πολλές στερήσεις.

Εύκολο, νοστιμότατο, δροσερό σαν βουτιά μετά από 2 ώρες περπάτημα στον καύσωνα και ελαφρύ. Τη στιγμή που μια μερίδα πανακότα (128γρ.) έχει 470 θερμίδες, η συγκεκριμένη εκδοχή ρίχνει τις θερμίδες στις 95.

Φτάνει όμως με τα λόγια, ας περάσουμε στην απόλαυση.

Θα χρειαστείτε:

100ml γάλα χαμηλών λιπαρών
30 γρ. ζάχαρη άχνη
2 φύλλα ζελατίνας
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
175 ml ξινόγαλα
1/2 κ.γ. πάστα από ένα κλωναράκι βανίλιας
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
Ηλιέλαιο για το λάδωμα του ταψιού

Εκτέλεση:



Σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη άχνη. Βάλτε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και, μετά από πέντε λεπτά, στραγγίστε την ώστε να φύγει το περισσευούμενο νερό. Αποσύρετε το γάλα από τη φωτιά και προσθέστε σε αυτό τη ζελατίνη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι, το ξινόγαλα και τις βανίλιες και ανακατέψτε ελαφρώς.

Λαδώστε (με λίγο ηλιέλαιο) 4 μικρές φόρμες και μοιράστε σε αυτές το μίγμα γάλακτος. Τοποθετήστε τις πάνω σε ένα δίσκο, καλύψτε την επιφάνεια τους με ελαφρώς λαδωμένο με μια διαφανή μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Για να τα ξεφορμάρετε πιο εύκολα, βουτήξτε τις φόρμες -προσεκτικά- μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό.

Τιπ: Αν θέλετε, για περισσότερο γλυκιά γεύση, μπορείτε να ρίξετε από πάνω λίγο μέλι.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο youweekly.gr:

Μην το πετάς ποτέ! 4 τέλεια γλυκά που μπορείς να φτιάξεις με μπαγιάτικο ψωμί! Οι συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια!

Σπιτική γρανίτα φράουλα! Το Youweekly.gr σου προτείνει την απόλυτη συνταγή για δροσιστικά απογεύματα

Οι πιο νόστιμες μεξικάνικες πατάτες με μπύρα και τηγανητό αυγό! Θα ξετρελαθείτε!