Εμπνεύστηκα αυτό το κέικ από τον Τζέιμι Ολιβερ. Ο Βρετανός σεφ έχει μια κοινή συνταγή αλλά κατάφερε να απογειώσει το γλυκό του προσθέτοντας σπόρους παπαρούνας. Το ζήλεψα και σας το προτείνω γιατί είναι ένα μαλακό και αφράτο κέικ, στο οποίο αν προσθέσετε γλάσο γίνεται άνετα ένα χριστουγεννιάτικο σούπερ γλυκό για καλεσμένους.

Υλικά για το κέικ

115 γραμμάρια βούτυρο
115 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
180 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
30 γραμμάρια σπόρους παπαρούνας (σε ένα κατάστημα με βιολογικά)
125 γραμμάρια φαρίνα κοσκινισμένη
1 φακελάρι μπέικιν πάουντερ
2 λεμόνια για τη φλούδα και τον χυμό

Υλικά για το σιρόπι

100 γραμμάρια ζάχαρη
90 γραμμάρια χυμό λεμονιού

Υλικά για το γλάσο

225 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Χυμό και φλούδα 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βουτυρώστε το ταψάκι σας
Βάλτε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο (να είναι μαλακό)
Οταν αυτό το μείγμα ασπρίσει προσθέστε τα αυγά ένα-ένα
Κάθε φορά να γυρίζει το μίξερ
Προσθέστε την αμυγδαλόψιχα, τους σπόρους παπαρούνας, ξύσμα λεμόνι και χυμό από τα 2 λεμόνια
Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
Χύστε το υλικό στο ταψάκι που έχετε βουτυρώσει
Ισιώστε λίγο την επιφάνεια
Ψήστε επί 40 λεπτά

Εκτέλεση για το σιρόπι

Οσο ψήνεται το κέηκ, βάλτε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε κατσαρολάκι να βράζει
Μόλις πάρει βράση, βγάλτε το από τη φωτιά
Βγάλτε το κέηκ από το φούρνο, αφήστε το για λίγο να κρυώσει κάπως
Τσιμπήστε το κέηκ με κάτι αιχμηρό και ρίξτε από πάνω, παντού, το σιρόπι
Αφήστε το τώρα να κρυώσει τελείως

Εκτέλεση για το γλάσο

Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε την ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού. Ρίξτε το πάνω από το κέικ.

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ