Αφράτη μαρέγκα με γέμιση κρέμας φρούτων πασπαλισμένη με φουντούκια και σιρόπι σοκολατας. Μια συνταγή γρήγορη και ελαφριά που θα σας ξετρελάνει!

Τι χρειαζόμαστε:
4 ασπράδια αυγών
225 γρ ζάχαρη
1 κουτ. γλ. άρωμα βανίλιας
1 κουτ. γλ. ξύδι
1 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
1 κουτ. γλ. σκόνη κακάο
Γέμιση

300 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ βύσσινα, κεράσια ή βατόμουρα
Σάλτσα σοκολάτας

150 γρ κρέμα γάλακτος
75 γρ σοκολάτα γάλακτος

Δείτε ακόμη: Ανακατεύει αλεύρι και παγωτό και φτιάχνει το καλύτερο πρωινό όλων των εποχών!

Πώς το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς.
Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο ταψάκια.
Χτύπαμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύδι.
Χτυπαμε ώσπου να πήξει η μαρέγκα και να γίνει γυαλιστερή.
Προσθέτουμε το κακάο, το κορν φλάουρ και τα μισα φουντούκια και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε την μαρέγκα στα δύο φύλλα ψησίματος μεσα στα στρογγυλά ταψακια που να εχουν 20 εκ. διάμετρο.
Ισιώνουμε την επιφάνια και με την σπάτουλα δίνουμε σχήμα.
Σκορπάμε πάνω και τα άλλα φουντούκια και ψήνουμε για μια ώρα.
Σβήνουμε τον φούρνο και αφηνούμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Αλείφουμε την μια μαρέγκα με την χτυπημένη κρέμα γαλακτος και σκορπάμε τα φρούτα.
Σκεπάζουμε με την άλλη μαρέγκα και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
Για να ετοιμάσουμε την σάλτσα ζεσταίνουμε την κρέμα και την σοκολάτα ανακατεύοντας.
Περιχύνουμε την σοκολάτα κόβουμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Δείτε ακόμη: Πεντανόστιμη τάρτα Snickers – Θα ξετρελαθείτε

loading...