ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
2 κσ. ζάχαρη κρυσταλλική & 100 γρ. έξτρα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
400 ml. ζαχαρούχο γάλα
Χυμό από 5-6 limes + ξύσμα
3 κρόκους από μεγάλα αυγά
Ξύσμα lime για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
2 Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.
3 Στη συνέχεια ρίχνουμε και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι το βούτυρο να πάει παντού.
4 Βουτυρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για τάρτες με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20εκ. και απλώνουμε τα μπισκότα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους και με τα χέρια μας δημιουργούμε τοιχώματα.
5 Ψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά και μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε εκτός φούρνου μέχρι να κρυώσει τελείως.
6 Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση ρίχνοντας σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
7 Αδειάζουμε τη γέμιση στη βάση μας και ψήνουμε τη τάρτα για 20-25 λεπτά.
8 Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου και έπειτα τη βάζουμε μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει πολύ καλά.
9 Πασπαλίζουμε τη τάρτα με λίγο ξύσμα lime, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε βήμα βήμα την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί: 

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Αυτά είναι τα 5 λάθη που κάνεις στην Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και καταστρέφεις το σπίτι σου! Δες τι πρέπει να αποφύγεις

Απίστευτο κολπάκι! Ο μόνος τρόπος για να μην ζαλιστείς από το ποτό στις γιορτές!

Βγείτε για ψώνια: Αυτό είναι το ωράριο των καταστημάτων για τις γιορτές!

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ