Χρόνος Εκτέλεσης: 20′

Μερίδες: 25-30

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος.
  • Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
  • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα φουντούκια και το ούζο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες.
  • Με ένα κουτάλι του γλυκού που το βουτάμε σε σκόνη κακάο παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα.
  • Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι στο χέρι μας φορώντας γάντια για να μην λιώσει η σοκολάτα και την αφήνουμε να πέσει πάνω σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα υλικά της επικάλυψης.
  • Ανακινούμε καλά να πάει παντού και να κολλήσει το υλικό επικάλυψης πάνω στο τρουφάκι.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.

 

akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Το πιο κολασμένο cheesecake πραλίνας σοκολάτας

Γεμιστά cupcakes σοκολάτας

Σιροπιαστή σοκολατόπιτα για τους chocoholic της παρέας

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Ελένη Μενεγάκη: H απαγορευμένη λέξη που έκανε την παρουσιάστρια να αποχωρήσει (Βίντεο)

Νοικοκυρά σε απόγνωση: Φαίη Σκορδά – Γελούσαν μέχρι και στο κοντρόλ με αυτό που έκανε!

Πόλεμος! Η Μαίρη Μπάρκουλη ξεσπά και «αδειάζει» την πρώην σύζυγο του ηθοποιού: «Λέει ψέμματα και…»

30 ατάκες της Ντένης Μαρκορά που μας γονάτισαν από τα γέλια!

loading...