Και ποιος δεν είναι λάτρης της σοκολάτας;! Μια εύκολη, γρήγορη και νοστιμότατη συνταγή μόνο για τους αναγνώστες του youweekly.gr…έτσι για να γλυκάνετε το Σαββατοκύριακο σας.

Υλικά συνταγής

1 κουβερτούρα (125γρ.)
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
1 κ.γ. μπράντι
80γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία συνταγής

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ξεχωριστά τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε το μπράντι και την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε λίγο να ανακατευτεί με τα αυγά.
Ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη στην μαρέγκα. Ανακατεύουμε με το χέρι φορώντας γάντι ή με κουτάλι απαλά.
Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα πυρίμαχα μπολάκια, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
Γεμίζουμε τα μπολάκια, ψήνουμε στους 210οC για 7 με 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Δείτε ακόμη: Αυθεντικά γαλλικά macarons: Φτιάξε τα εύκολα μόνη σου!

loading...