Συστατικά
2 κούπες δυνατό καφέ εσπρέσο (υγρό)
2 κ.σ. ζάχαρη
60 γρ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια κομμένη στη μέση

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα πλατύ μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Αφαιρούμε και με ένα πιρούνι σπάμε τον πάγο, καλύπτουμε το μπολ και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Μετά από 30 λεπτά αφαιρούμε και σπάμε ξανά τον πάγο.
Το κάνουμε αυτό για συνολικά 3 ώρες μέχρι που όλος ο καφές έχει γίνει σαν κρυστάλλους.
Τελευταία στιγμή χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βοήθεια του μίξερ σε σαντιγύ αφού έχουμε προσθέσει μέσα τους σπόρους της βανίλιας.
Σερβίρουμε την γρανίτα μαζί με τη σαντιγύ.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Ιταλικό semifreddo στη στιγμή!

Ξυλάκια παγωτού με 6 υλικά και 10 λεπτά απαιτούμενου χρόνου

Cupcakes με ταχίνι για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!!!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Αυτό δεν το περιμέναμε! Πως είναι τα πραγματικά μαλλιά της Τάμτα χωρίς τις τρέσες;

Πόλεμος! Ο Φασουλής έδιωξε από παράσταση γνωστό ηθοποιό -Τι συνέβη;

Τα νέα καρφιά της Καινούργιου σε Μουτσινά-Ηλιάκη: «Είμαι μια ανόητη που δένεται με ανθρώπους και…»

loading...