Λίγο το κρύο, λίγο οι γιορτές, λίγο οι μαζώξεις με τους φίλους, το κρασί τραβιέται αυτή την περίοδο. Και πιο συγκεκριμένα, το κόκκινο κρασί. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, το ζεστό κόκκινο κρασί. Γι’ αυτό, λοιπόν, ακολουθεί η πιο εύκολη συνταγή για ζεστό κρασί (καλά, αυτό δεν είναι κρασί, ΝΕΚΤΑΡ είναι) που θα σε κάνει την καλύτερη οικοδέσποινα για τις φετινές γιορτές (και για όλες τις επόμενες από δω και πέρα).
giphy

Τι χρειάζεσαι;
4 κούπες μηλίτη
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (750ml μας φτάνουν)
1/4 της κούπας μέλι
2 στικ κανέλας
1 πορτοκάλι (το χυμό του)
4 ολόκληρα γαρίφαλα
3 αστεράκια (τι;) γλυκάνισο
4 πορτοκάλια καθαρισμένα (για ντεκόρ, μη φανταστείς)

Πόσο χρόνο θα σου πάρει;
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος παρασκευής: 10′
(δηλαδή είναι υπόθεση 20′ ΜΟΝΟ)gilpin-bridgemulled-wine-716389-regular

Εκτέλεση;
Βάζεις το μηλίτη, το κρασί, το μέλι, τα στικ κανέλας, τα γαρίφαλα και το γλυκάνισο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Περιμένεις μέχρι να αρχίσουν να σιγοβράζουν, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις την κατσαρόλα εκεί για 10′ το πολύ.

Έπειτα σερβίρεις και προσθέτεις μια φλούδα πορτοκαλιού σε κάθε ποτήρι (μέχρι 8 βγαίνουν, να το θυμάσαι)!

Στην υγειά σας!

cosmopolitan.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

 

loading...