Συστατικά
500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
4 κ.σ. γιαούρτι
380 γρ. βούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2/3 της κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Μέθοδος Εκτέλεσης
Αρχίζουμε να λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει να βράσει.
Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά. Το βούτυρο αρχίζει και αφρίζει και παίρνει ένα ωραίο καστανό χρώμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε το βούτυρο από το τηγάνι και το κρατάμε για άλλη χρήση… Το βούτυρο αυτό μπορούμε να το βάλουμε και να σοτάρουμε κρέατα και λαχανικά κλπ.
Τα μαύρα κομματάκια που έχουν μείνει στον πάτο του τηγανιού είναι αυτό που θέλουμε. Αυτά δίνουν τη γεύση στο παγωτό μας.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο στις φόρμες για τα popsicles, τοποθετούμε τα ειδικά ξυλάκια και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Σοκολατένια cupcakes με γέμιση κρέμας τυριού- Απόλαυση!

Το σπιτικό παγωτό που θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια!

Ό,τι πιο απολαυστικό έχετε δοκιμάσει! Σουφλέ σοκολάτας γάλακτος

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Μεγαλείο ψυχής! «Η Βίκυ Σταυροπούλου με «έσωσε» από την φυλακή» – Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Βογιατζάκη

Έχασε τη φωνή του Έλληνας τραγουδιστής -Η μάχη του με την κατάθλιψη

Ποιος Βουτσάς; Πασίγνωστος τραγουδιστής θα γίνει μπαμπάς στα…72 του χρόνια! Ποιος είναι;

loading...