Τα πιο γευστικά σοκολατοπιτάκια από τον Στέλιο Παρλιάρο

Τα πιο γευστικά σοκολατοπιτάκια από τον Στέλιο Παρλιάρο
Σας άνοιξε η όρεξη και θέλετε να φάτε ένα γλυκάκι; Βρήκαμε τα πιο γευστικά σοκολατοπιτάκια με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΤΑΚΙΑ
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
- 50 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο ΙΟΝ
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. αμύγδαλο σκόνη
- 50 γρ. βούτυρο LURPAK
- 1 αυγό ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 30 γρ. ρούμι
- βούτυρο λιωμένο για άλειμμα LURPAK
- 100 γρ. καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΤΑΚΙΑ
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε στο μίξερ τα 50 γρ. βούτυρο, το αμύγδαλο σκόνη και την άχνη έως ότου το μείγμα αφρατέψει. Στα μισά της διαδικασίας βάζουμε και το αυγό. Συνεχίζουμε προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Κόβουμε κατά μήκος το φύλλο κρούστας σε λωρίδες πλάτους 5-6 εκ. Μαλακώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε κάθε λωρίδα. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε ένα κουταλάκι από το μείγμα σοκολάτας και ένα κομμάτι καρύδι. Τα διπλώνουμε τριγωνικά και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Βουτυρώνουμε την επιφάνειά τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 25-30 λεπτά.

Πηγή: glykes-alchimies.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το μυστικό για την τέλεια γαροδομακαρονάδα – Το υλικό που κάνει τη διαφορά



Τούρτα με αγριοφράουλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου



Διαβάστε την τέλεια συνταγή για τον μουσακά της μανούλας!