Υλικά:

1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης
3 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
200 γρ. ξινομυζήθρα
3 κ. σούπας γάλα
3 4 κ. σούπας κουκουνάρι
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
8 10 πιπεριές για γεμιστά (ανάμεικτα χρώματα)
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
200 ml ζωμός λαχανικών
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σπανάκι στο μισό ελαιόλαδο. Ανακατεύετε για 6 – 7 λεπτά για να απορροφηθούν τα υγρά. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το μαϊντανό, την ξινομυζήθρα, το γάλα, τα αυγά, τα κουκουνάρια και αλατοπιπερώνετε.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C στον αέρα. Κόβετε τα καπάκια των πιπεριών, αφαιρείτε τους σπόρους και τις γεμίζετε με το μείγμα. Βάζετε τις πιπεριές σε σκεύος με καπάκι που μπαίνει στο φούρνο. Αναμειγνύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζωμό μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη σάλτσα στο φαγητό. Καλύπτετε τις πιπεριές με τα καπάκια τους και σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι.
3. Ψήνετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν καλά και να διατηρούν κάπως το σχήμα τους. Ψήνετε το φαγητό για λίγο χωρίς το καπάκι, για να πάρει χρώμα. Μοιράζετε τις πιπεριές σε πιάτα και περιχύνετε με τη σάλτσα.

govastileto.gr

loading...