Το πρώτο μου συνοδευτικό που δεν περιέχει ζύμη.

Δείτε ακόμη: Μια εναλλακτική καρμπονάρα με… κονιάκ! Δες βήμα-βήμα πώς να την πετύχεις
Υλικά

500 γρ μανιτάρια champignon (να μην είναι πολύ μικρά)
1 χωριάτικο λουκάνικο
150 γρ τυρί κρέμα
50 γρ τυρί τσένταρ
1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός από μισό λεμόνι.
αλάτι πιπέρι
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε πεντανόστιμο ριζότο με μανιτάρια και νιώστε σαν Ιταλοί!

Διαδικασία

Κόβουμε κατά μήκος το λουκάνικο και το ξεφλουδίζουμε αφαιρώντας την εξωτερική μεμβράνη (το έντερο). Το ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι, όσο πιο ψιλό γίνεται. Το σοτάρουμε (μέτρια προς δυνατή φωτιά) σε τηγανάκι χωρίς λάδι έως ότου πιάσει μια ελαφριά κρούστα (3-5 λεπτάκια). Αποσύρουμε το τηγάνι και πετάμε το περίσσιο λάδι που έβγαλε η ψίχα του λουκάνικου.
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά. Βγάζουμε τον κορμό (το ποδαράκι.. το κουμπάκι.. δεν ξέρω πώς να το πω) από τα μανιτάρια και ξεφλουδίζουμε από τις άκρες για να έχουμε αρκετό χώρο για την γέμιση. Αραδιάζουμε τα μανιτάρια στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και την μια κουταλιά λάδι.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το τύρι κρέμα το τσένταρ σε ψιλά κομματάκια, το ψιλοκομμένο άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Αρχίζουμε να γεμίζουμε τα μανιτάρια προσθέτοντας πρώτα το λουκάνικο, από πάνω το μίγμα των τυριών και στο τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στη μεσαία σχάρα) στους 200 βαθμούς για ένα τεταρτάκι με 20 λεπτά η εως ότου πάρουν χρώμα τα τυριά.

Δείτε ακόμη: Κρεμμυδόπιτα με καρύδια από την Αργυρώ!

eri-captaincook

loading...