• Μερίδες: για 4 τυρόπιτες
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20′
  • Έτοιμο σε: 45′Η παραδοσιακή τυρόπιτα της Σκοπέλου είναι πεντανόστιμη και πολύ εύκολη στην παρασκευή. Το μυστικό της νοστιμιάς της είναι το φύλλο, γι αυτό μη διστάσετε να το ετοιμάσετε οι ίδιοι.

    skopelitiki-tyropita148909studiopaterakis

    Υλικά

    • Για το φύλλο
    • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για φύλλο
    • 1 φλιτζάνι νερό (περίπου)
    • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
    • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
    • νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
    • Για τη γέμιση
    • 500-600γρ. φέτα θρυμματισμένη
    • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
    • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, το ξίδι και το νερό μέχρι να έχετε μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη και πλάθετε μπαλάκια.

    Βήμα 2

    Τα αφήνετε για 1-2 ώρες σε αλευρωμένο μπολ και κατόπιν τα ανοίγετε σε μεγάλα, λεπτά φύλλα, πασπαλίζοντας την επιφάνεια εργασίας με νισεστέ για να ανοίξουν πιο εύκολα.

    Βήμα 3

    Περιχύνετε περιμετρικά την επιφάνεια κάθε φύλλου με λάδι και πασπαλίζετε με τη φέτα, τον άνηθο (αν χρησιμοποιήσετε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τυλίγετε σε ρολό. Κατόπιν, στρίβετε το κάθε ρολό σε σαλιγκάρι.

    Βήμα 4

    Τηγανίζετε τις τυρόπιτες μία μία σε τηγάνι με καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά και τις σερβίρετε ζεστές πριν κρυώσουν.

    olivemagazine.gr

loading...