Υπέροχος συνδυασμός που θα τον λατρέψετε!
Υλικά συνταγής

2 φιλέτα φρέσκο σολομό
2 κ.σ. ελαιόλαδο λίγες λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο
λίγο άνηθο
χυμό και ξύσμα λεμονιού
αλάτι φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

Για τις πολύχρωμες φακές

1 φλ. βρασμένη ψιλή φακή
1/2 φλ. κινόα βρασμένη
κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρ. κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
2 τριμμένα καρότα
λίγο καλαμπόκι
λίγο άνηθο και μαϊντανό

Για το ντρέσινγκ μουστάρδας

1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 1/2 λεμόνι
χυμός από 1/2 πορτοκάλι
αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε στη λαδόκολλα τα φιλέτα του σολομού με την πέτσα να ακουμπάει στη λαδόκολλα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σφραγίζουμε το πακέτα. Βάζουμε σε ταψί τα πακέτα με το σολομού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 20′, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.
Για τις φακές
Ενώνουμε όλα τα υλικά για τις πιρουνάτες φακές σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Για το ντρέσινγκ
Χτυπάμε με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια πυκνή υφή.

argiro.gr

loading...