Περιγραφή
Ανάλογα με τη διάθεση, κίντερ delice ή pingui! Πιο γρήγορα φτιάχνεται παρά αγοράζεται!!

Τι χρειαζόμαστε:
Παντεσπάνι:

4 αυγά
120 γρ ζάχαρη
30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ κακάο άγλυκο
Κρέμα:

200 γρ μασκαρπόνε
160 γρ ζαχαρούχο
150 γρ σοκολάτα είτε μαύρη είτε γάλακτος ανάλογα τί σας αρέσει

Πώς το κάνουμε:
Ανάβουμε το φούρνο στους 210°C να ζεστάνει καλά!
Χτυπάμε τα 2 αυγά και τους 2 κρόκους μαζί με 100γρ ζάχαρη να αφρατέψουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο.
Κοσκινίζουμε καλά 1-2 φορές το αλεύρι με το κακάο να γίνουν ένα & το ενσωματώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις στα αυγά, προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει το μίγμα.
Χτυπάμε και τα ασπράδια με τα 20γρ ζάχαρη που απομένουν σε σφικτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε κι αυτήν στη ζύμη σε 2-3 δόσεις πάλι με απαλές κινήσεις.
Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί, το μεγάλο του φούρνου, σε λαδόκολλα ελαφρώς βουτυρωμένη & ψήνουμε 10-12 λεπτά.
Το βγάζουμεαπο το φούρνο και μετά απο μερικά λεπτά ξεκολλάμε την λαδόκολλα & αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώνει.
Φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε με αυγοδάρτη μασκαρπόνε με το ζαχαρούχο, κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση (δλδ να γίνει το μισό του ταψιού στο μέγεθος), αλείφουμε με την κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
Απο πάνω περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα!
Αφηνουμε να κρυώσει καλά περίπου 2 ώρες πριν το κόψουμε. Διατηρουμε καλύτερα στο ψυγείο!!

Λίγα μυστικά ακόμα
Στην κρέμα μπορούμε να βάλουμε ινδοκάρυδο και γίνεται pingui!

sintagestispareas

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φτιάξε το πιο τέλειο red velvet και εντυπωσίασέ τους όλους!

 

loading...