Σπιτικός γύρος στη λαδόκολλα - Ο καλύτερος μεζές για μπύρα!

Σπιτικός γύρος στη λαδόκολλα - Ο καλύτερος μεζές για μπύρα!

  • Μερίδες: 4-5

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15'

  • Χρόνος μαγειρέματος: 60'

  • Έτοιμο σε: 1:15 '

  • Χρόνος αναμονής: 5 ώρες


Θέλεις ένα ωραίο μεζέ για τη μπίρα; Ο γύρος είναι ό,τι πρέπει. Δεν θα τον πάρεις έτοιμο όμως, θα τον ετοιμάσεις με τα χεράκια σου και θα σου αρέσει πολύ.



Υλικά



  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα (ολόκληρο κομμάτι)

  • Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό

  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

  • χυμό από 2 λεμόνια

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 3 φύλλα λαδόκολλας

  • αλάτι, πιπέρι

  • Για το σερβίρισμα

  • 2 ντομάτες σε χοντρές φέτες, ψημένες

  • 4 πιπεριές κέρατο, ψημένες

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • πατάτες τηγανητές


Διαδικασία



Βήμα 1


Τοποθετείτε την πανσέτα και όλα τα υλικά της μαρινάδας σε λεκανίτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-5 ώρες.



Βήμα 2


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα στις λαδόκολλες να κλείσουν καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.



Βήμα 3


Ξεφουρνίζετε, ανοίγετε τη λαδόκολλα, αφήνετε τον γύρο να κρυώσει λίγο και τον κόβετε λεπτά κομμάτια, με καλά ακονισμένο μαχαίρι. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και πιπεριές, κρεμμύδι, μαϊντανό και τηγανητές πατάτες.


olivemagazine.gr