Λαχταριστό, γαργαλιστικό και πεντανόστιμο πιάτο που δεν θα σας προδώσει πότε. Ιδανικό για γιορτινά γεύματα.
Υλικά συνταγής

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
1/2 λάχανο χοντροκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
λίγο ζωμό κότας
6 πατάτες κομμένες σε φέτες
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 φλ. γάλα
1 φλ. νερό
λίγο αλάτι

Για την κρέμα

3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
3 φλ. γάλα ζεστό λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
3 κ.σ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15′ με το γάλα, το νερό, την πάπρικα και λίγο αλάτι. Αφήνουμε να πίνουν τα υγρά τους.
Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα φιλέτα για 5-6′ προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το λάχανο και σοτάρουμε για 5′-6′ ακόμα. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε την βάση της κατσαρόλας. Περιχύνουμε με τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10′ να απορροφηθούν τα υγρά.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι κι ανακατεύοντας ψήνουμε για 1′-2′. Λίγο λίγο, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα. Αλατίζουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος κάνουμε μια στρώση τις πατάτες. Από πάνω κάνουμε μια στρώση το κοτόπουλο και τέλος καλύπτουμε με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 35′ περίπου σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Αφήνουμε να σταθεί το oγκρατέν για 10′ κι έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε.

 

argiro.gr

loading...