Η κινόα είναι τόσο ευέλικτη και αν και μικροσκοπική, αποτελεί μία υπέροχη προσθήκη στη σαλάτα σου. Δοκίμασε τη συνταγή και απόλαυσε την κινόα.
Σαλάτα με κινόα; Συνόδευσέ την κινόα με σπανάκι, ελιές, κόκκινες πιπεριές, αγγούρι και ένα λεμονάτο ντρέσινγκ για να δημιουργήσεις μία χορταστική αλλά όχι βαριά σαλάτα.

Μερίδες: 4
Χρόνος: 25 λεπτά

Συστατικά για τη σαλάτα με κινόα

Για το ντρέσινγκ
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Για τη σαλάτα
2 φλιτζάνια κινόα
4 φλιτζάνια γεμάτα φύλλα από σπανάκι
1/3 φλιτζανιού φέτες από μαύρες ελιές
1/4 φλιτζανιού ψητή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους

Εκτέλεση
Για το ντρέσινγκ
Τοποθέτησε σε ένα μπολ όλα τα συστατικά και ανακάτεψε για να αναμειχθούν καλά. Δοκίμασε και ρύθμισε τα καρυκεύματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Τοποθέτησε στο ψυγείο μέχρι να είσαι έτοιμη να σερβίρεις τη σαλάτα.

Για τη σαλάτα
1. Ετοίμασε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν τελειώσεις με το μαγείρεμα, τοποθέτησέ την σε ένα ρηχό πιάτο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις τα υπόλοιπα υλικά.
2. Όταν η κινόα έχει παγώσει ελαφρώς, τοποθέτησέ την πάνω από το σπανάκι, τις ελιές, την πιπεριά και το αγγούρι.
3. Σέρβιρε τη σαλάτα σε ατομικά μπολάκια με το κρεμώδες, λεμονάτο ντρέσινγκ στο πλάι.

loading...