• Μερίδες: για 1 ταρτιέρα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60′
  • Έτοιμο σε: 1:20 ‘

Ένα υπέροχο πρώτο πιάτο για τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά τραπέζια. Αν είστε φίλος του κυριακάτικου brunch μπορείτε να προσθέσετε αυτή τη νόστιμη τάρτα στις αλμυρές επιλογές σας.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 300γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 ντομάτα μεγάλη, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε 2 ή 3 κομμάτια το καθένα, ανάλογα το μέγεθος τους.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια ταυτόχρονα, ανακατεύοντας συνέχεια. Στα 5 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε μπόλικο πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον πελτέ ντομάτας, ρίχνετε το μίγμα μέσα στο τηγάνι και σβήνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στου 200 βαθμούς. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτα και απλώνετε το φύλλο σφολιάτας στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας. Όσο φύλλο περισσεύει το κόβετε. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση, σκεπάζετε την τάρτα με λαδόκολλα για να μην αρπάξει και την ψήνετε στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά περίπου, μέχρι η σφολιάτα να ροδοκοκκινίσει. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρή πριν την κόψετε σε τρίγωνα και τη σερβίρετε.

Tip: Είναι σημαντικό να έχει κρυώσει η γέμιση όταν τη ρίξετε πάνω από τη σφολιάτα, γιατί αν είναι πολύ ζεστή, η βάση της τάρτας θα “μουλιάσει” και δε θα ψηθεί καλά.

olivemagazine.gr

loading...